Новини
Регистрация

 Новият сезон на WESG вече е факт! Както предходното издание, така и това притежава солиден награден фонд и най-важното - квалификации за българските отбори. Под солиден награден фонд се визира сумата от $5,500,000, която ще е разпределена между четири игри, а именно - CS:GO, Dota 2, StarCraft и HearthStone. Квалификацийте отново са разделени на региони като България ще се съревновава със Беларус, Молдова и Румъния. За целта всички желаещи български отбори трябва да се регистрират тук до 1 Октомври, а самата квалификация ще започне на 3 Октомври. Победителя от квалификацията ще замине за Барселона, Испания като всички разходи ще бъдат покрити от организаторите. Към момента българските представители са отборите на Bpro и  ex-Outlaws, като отбора на  Bpro, който миналата година спечели квалификацията и участва на европейските финали във Москва като премери сили с отбори като Virtus.pro, но не успя да излезе от груповата фаза на турнира. Миналогодишните европейски финали бяха спечелени от dignitas (вече North) печелейки $30,000 и място на глобалните финали, заедно със останалите топ 7 отбора.

 

 

Българският отбор на  MK е измежду осемте поканени състави за участие в затворената квалификация за поредната продукция на DreamHack - Denver 2017, която ще се проведе в края на Октомври. Към вече обявените осем отбора ще се присъединят още осем, които ще бъдат определени чрез отворената квалификация, която ще се проведе днес (23 Септември, Събота) от 16:00ч. българско време. Всеки желаещ отбор може да се запише, тъй като лимита от отбори за квалификацията е 512. Затворената квалификация ще се проведе на 24 Септември, Неделя от 13:00ч. българско време. Надяваме се на още по-силно българско присъствие в затворената квалификация и пожелаваме успех на всички участници.

Поканени отбори за затворена квалификация:

MK
Binary Dragons
dignitas
LDLC
Tricked
eXtatus
HellRaisers
japaleno

 

ESL обявиха Clash of Nations, турнир в който участие ще вземат осем отбора от цяла Европа. Първото издание на "сблъсъка" ще се състой на 27ми и 28ми Октомври в Мадрид, Испания.

Вече са известни пет от участниците в надпреварата, а между тях е и българският отбор bg x-Outlaws, който спечели последното издание на Southeast Europe Championship. Освен нашите момчета, участие ще вземат и победителите в Mistrzostwa Polski, German Meisterschaft, British Premiership, Masters Spain, и French Championnat National, като две от лигите ще получат по два слота.

Останалите потвърдени участници в турнира са bg Movistar Ridersbg EnVyUs Academybg Kinguin и bg PANTHERS.

 

Само няколко дни след промените в състава си, отборът на bg x-Outlaws постигна и първият си успех. Отборът успя да се пребори за един от двата слота в IEM Oakland 2017 Europe Closed Qualifier, в конкуренцията на 146 състава от цяла Европа. По пътя си момчетата бяха безапелационни, записвайки категорични победи над отбори като bg MK и se GODSENT. Така SPELLAN и компания все още не познават вкуса на загубата в официален двубой, като като по-рано през седмицата обявиха промените в състава си.

Затворената квалификация ще се проведе на 2ри Октомври, като участие в нея ще взема 6 поканени отбора, плюс съставите на bg x-Outlaws и bg LDLC.

По-малко от месец след като се разделиха с организациите си, настъпи време за стандартните за нашите географски ширини промени в съставите на водещите отбори. В следващите редове ще се опитаме да обобщим всичко по-интересно от българската CS сцена и как ще изглеждат водещите ни отбори, поне през следващите няколко дни!

bg MK - След като се разделиха с uk Imperial, отборът беше напуснат от Камен "bubble" Костадинов, който изтъкна като причина невъзможността да участват на "Major" турнири с този състав. В момента за bg MK играе 18-годишният Бранислав "BrN" Панов, който идва от bg dSc Gaming, а преди това е играл за отборите на bg Above the Rest и bg TTFU. Остава да видим дали капитанът на отбора Емилиян "spyleader" Димитров отново ще успее да вдигне отбора и да го изведе до международни успехи.