Новини
Регистрация

fifa top promo

Дойде това време – финалите на турнира LCS. Два континента, две срещи, четири отбора и милиони очи по цял свят, очакващи зрелището. Тази вечер ще се изиграят две срещи, за които ще се говори дълго след това.

На Европейската сцена отборите на Fnatic, непобеден в цели 21 срещи този сезон, ще се опита да продължи с поставянето на рекорди и писането на история срещу солидния състав на Origen (Неделя, 23 Август, 18:00).

 

Търпението и способностите на играчите ще бъдат тествани до краен предел. Форматът на мача е 3 от 5, а Fnatic е отборът на който повечето хора слагат парите си. Origen бяха достоен противнив на Fnatic в двете игри по между им този сезон, но не успяха да стигнат до победа.

Като цяло Origen запазва надежди за победа, особено със способността си да пресира противника в ранните етапи на играта, набирайки инерция за късната игра. Въпреки тази тяхна сила, Origen понякога не успява да балансира и да се възползва от преднината, често позволявайки на противника да ги настигне. Решителност, здрави нерви и малко късмет ще са нужни на Origen, а Fnatic от своя страна ще се опита да повтори това, което направи последните 21 изиграни игри – да унищови нексуса на противника.

Отвъд океана, ще се състои вечното дерби, еквивалента на ЦСКА срещу Левски в League of Legends – TSM vs CLG (Неделя, 23 Август, 23:00).

Враждата и закачките между двата отбора са винаги присъстващи и залога в тази среща е не просто пари или слава. В тази ситуация става въпрос за чест и достойнство. Може би звучи малко пресилено, като говорим за видео игра, но това е голата истина. League of Legends е повече от “просто“ една игра.

Team Solomid успя да се отърси от слабото си завършване на сезона и да стъгне до финала, където ще бъде решено всичко. Bjergsen, WildTurtle, Lustboy, Santorin и Dyrus трябва да покажат най-доброто, на което са способни, защото със сигурност на CLG им е писнало да са на една ръка разстояние от победата, но така и да не успяват да спечелят.

Този сезон TSM взеха две победи над вечния им съперник, като и в двата случая бяха изоставащи. Дали този път CLG ще успеят да затворят играта, докато имат преднина, а не да чакат до последно и позволят на TSM да се върне – ще разберем много скоро.

Тази вечер обещава две срещи, които ще си струват да пропуснете филмите по БТВ и Нова, защото състезателния гейминг предлага много повече от добра актьорска игра и увлекателен сценарий.