Новини
Регистрация

fifa top promo

На 19-ти и 20-ти Септември се проведе ESL Национален Шампионат – България, част от световната надпревара – ESL ESEA Pro League Season 2.

В българското издание на формата, участие взеха четири отбора: фаворитът E-frag, главният претендент HEADSHOTBG, Wrecking Gaming и WinFiction. Голямата награда за победителя беше 3000 лв. Полуфиналите се изиграха във формат най-добър от 3 игри, а големият финал в най-добър от 5 игри.

E-frag vs WinFiction: Този сблъсък определяше първия финалист в състезанието. Overpass и cache бяха избраните карти за този полуфинал. Още през първата карта E-frag дадоха заявка, че не са тук само за да пълнят бройката, печелийки с 16:2. На cacheWinFiction дадоха искра надежда, че са способни да се върнат в мача с резултат в тяхна полза – 8:7 за първата половина. Да, но през втората половина dream3r и компания спечелиха 9 поредни рунда и така си резервираха място на финала.

Wrecking Gaming vs HEADSHOTBG: Тази среща щеше да реши кой отбор ще извоюва правото да се противопостави на E-frag. Първата карта беше cache, където момчетата от HSBG започнаха контра-терористи. След доста убедително първо полувреме, завършило 11:4, и 5 спечелени рунда през второто полувреме, HEADSHOTBG спечелиха на cache. Втората избрана карта беше inferno, където бяхме свидетели на дежаву – Wrecking Gaming загуби отново с 16:7, и така отпадна от надпреварата.

HEADSHOTBG vs E-frag: Картите, които щяха да определят победителя, бяха – cache, overpass, mirage, dust2. Първите две изиграни карти бяха катастрофални за HEADSHOTBG, като момчетата успяха да спечелят общо 4 рунда, съответно 32 спечелени за E-frag. На mirage, HSBG напомни за класата си и надделя с трудно измъкнато 16:14. Неизбежното се случи и четвъртата карта беше превзета от E-frag, с резултат 16:7. Така, с 3:1 игри,Electronic Frag беше коронясан за шампион на България, прибирайки се у дома с удоволетворение и  с наградата от 3000лв.