Колонката на попа

Чували ли сте определението „градивна критика“? То е точно и върши работа, когато искаш да помогнеш на някой или да направиш забележка, без да засегнеш човека отсреща. Градивната критика е почти всяка критика, която получаваме, стига да не е направена злонамерено. Или иначе казано, ако сте малко по-находчиви и искате да се развивате, може да се възползвате от всяка отправена ви критика, за да поправите недостатъците си.

Звучи просто, но знаем, че не е. Способността да носим на критика не е никак лесно занимание. Много хора не умеят да премислят направените им забележки и автоматично скачат срещу тези, които са им ги отправили. Това не просто не помага, а пречи на развитието на всеки човек.

Умението да носим на критика е доказателство, че сме уверени в собствените си възможности и не се смущаваме, когато някой се опита да ни направи забележка. Всяка припряна и обидена реакция е доказателство, че не се чувстваме сигурни в себе си или сме толкова самовлюбени, че не успяваме да приемем факта, че не винаги може да сме на върха.

king

Много се чудех как да озаглавя това тоалетно четиво. През изминалия месец се случиха толкова много неща на Counter-Strike сцената, че няколко пъти ми се наложи да преработя черновата преди да я предам на главния редактор на страницата и в крайна сметка тотално наново написана. Но тъй като това е рубрика за размисли и страсти и най-вече страсти, не смятам да задълбавам с резултати, анализи и пр. Все пак Google knows best.

(Предварително заявявам, че написаното от мен по-долу е изцяло породено от моята шизофренна личност и екипа на HSBG тотално не одобрява, че не си пия хапчетата.)

Като за начало може би едно основно събитие поне за нас се случи, а именно, че положихме началните стъпки в опитите си да съживим стрийма на HSBG TV. Разбира се, това няма да е никак лесна задача и ще ни коства много труд и свободно време.

Дори и след като надрасках два абзаца в опит да не тръгвам от вратата за краката, няма как да не започна с едно голямо браво за отбора на fnatic, който успя да убие предишния крал от ESL Мастърс в град Катовице, в случая себе си, само за да бъде коронясанотново с титлата. Отбора на fnatic, успя да прибере $106,000  към Швеция и да затвърди позицията си на топ отбор в така оспорваната сцена. Report flusha……


Внимание, внимание, всички пушки на събрание!

Или поне такива бяха първоначалните очаквания на организаторите на този дълго очакван първи турнир по counter-strike в България от много години насам.

Така и стана! Всеки, който някога беше пускал CS по една или друга причина, се спусна от всички посоки да се запише и да участва, да премерят калашници и да си изкарат гранатите и да видят на кой са по-големи.

Но дали организаторите бяха готови? Дали очакваха буквално такова стълпотворение?

Отговорът е категорично НЕ.

За да не ме упрекнат някои хора, че изказвам такова категорично мнение в по-долните редове, ще направя един кратък разбор на това, което видях и на което присъствах.

 • Ozone.bg си търси складов служител

  Блогът на Ozone.bg

  Онлайн магазин Оzоnе.bg търси нови попълнения за позицията „Складов служител“! Търсим хора с желание за работа, които са бързи като Светкавицата и работливи като Тони Старк.  Ако искаш да си част от екипа на Ozone.bg и отговаряш на посочените по-долу изисквания,...The[…]

 • Ревю на пъзел “Сладкарница”, Cobble Hill

  Блогът на Ozone.bg

  Има неща и места, пред които винаги се превръщаме в деца – коледната елха в къщата на баба, блеснала окъпана в безброй светлинки, старата люлка от автомобилна гума, вързана на кривата череша в двора, филията с домашна лютеница, в прегръдките...The[…]

 • Ревю на пъзела “Щастливият живот” на Сам Тим, Cobble Hill

  Блогът на Ozone.bg

  Какво за вас е хубав живот? Сигурно няма еднозначен отговор за различните хора, но пък всеки се стреми към щастие – по своя си, напълно уникален начин. Има една особена теория – когато не се чувствате добре си спомнете за...The[…]

Criticism2