Колонката на попа

Чували ли сте определението „градивна критика“? То е точно и върши работа, когато искаш да помогнеш на някой или да направиш забележка, без да засегнеш човека отсреща. Градивната критика е почти всяка критика, която получаваме, стига да не е направена злонамерено. Или иначе казано, ако сте малко по-находчиви и искате да се развивате, може да се възползвате от всяка отправена ви критика, за да поправите недостатъците си.

Звучи просто, но знаем, че не е. Способността да носим на критика не е никак лесно занимание. Много хора не умеят да премислят направените им забележки и автоматично скачат срещу тези, които са им ги отправили. Това не просто не помага, а пречи на развитието на всеки човек.

Умението да носим на критика е доказателство, че сме уверени в собствените си възможности и не се смущаваме, когато някой се опита да ни направи забележка. Всяка припряна и обидена реакция е доказателство, че не се чувстваме сигурни в себе си или сме толкова самовлюбени, че не успяваме да приемем факта, че не винаги може да сме на върха.

king

Много се чудех как да озаглавя това тоалетно четиво. През изминалия месец се случиха толкова много неща на Counter-Strike сцената, че няколко пъти ми се наложи да преработя черновата преди да я предам на главния редактор на страницата и в крайна сметка тотално наново написана. Но тъй като това е рубрика за размисли и страсти и най-вече страсти, не смятам да задълбавам с резултати, анализи и пр. Все пак Google knows best.

(Предварително заявявам, че написаното от мен по-долу е изцяло породено от моята шизофренна личност и екипа на HSBG тотално не одобрява, че не си пия хапчетата.)

Като за начало може би едно основно събитие поне за нас се случи, а именно, че положихме началните стъпки в опитите си да съживим стрийма на HSBG TV. Разбира се, това няма да е никак лесна задача и ще ни коства много труд и свободно време.

Дори и след като надрасках два абзаца в опит да не тръгвам от вратата за краката, няма как да не започна с едно голямо браво за отбора на fnatic, който успя да убие предишния крал от ESL Мастърс в град Катовице, в случая себе си, само за да бъде коронясанотново с титлата. Отбора на fnatic, успя да прибере $106,000  към Швеция и да затвърди позицията си на топ отбор в така оспорваната сцена. Report flusha……


Внимание, внимание, всички пушки на събрание!

Или поне такива бяха първоначалните очаквания на организаторите на този дълго очакван първи турнир по counter-strike в България от много години насам.

Така и стана! Всеки, който някога беше пускал CS по една или друга причина, се спусна от всички посоки да се запише и да участва, да премерят калашници и да си изкарат гранатите и да видят на кой са по-големи.

Но дали организаторите бяха готови? Дали очакваха буквално такова стълпотворение?

Отговорът е категорично НЕ.

За да не ме упрекнат някои хора, че изказвам такова категорично мнение в по-долните редове, ще направя един кратък разбор на това, което видях и на което присъствах.

 • Ревю на пъзел “Градината на колибритата”, Jumbo

  Блогът на Ozone.bg

  Не само художниците-аниматори и сценаристите на екшънски рисувани детски филми имат страхотно въображение, с което изграждат образите на своите герои. Че къде другаде, ако не в рисувано филмче, ще видите щуро-светкавична птица, която се перчи, като лети назад или с...The[…]

 • „Дървото на лъжите“ ражда горчиви истини

  Блогът на Ozone.bg

  Фейт е младо момиче, което живее в средата на Викторианската епоха и е въплъщение на всички „грехове“ на времето си. Тя е прекалено умна, смела, решителна и притежава живо въображение. Тази прекаленост в считаните за „мъжки дарби“ й създава единствено...The[…]

 • Ozone.bg си търси онлайн консултант

  Блогът на Ozone.bg

  Ако приятелите ти често те молят за помощ при преинсталация на Windows или за съвет кой смартфон да си купят, вероятно притежаваш суперсилата, която търсим. Можеш да станеш част от най-големия специализиран сайт за забавления и свободно време като нашия...The[…]

Criticism1