Колонката на попа
Регистрация

Чували ли сте определението „градивна критика“? То е точно и върши работа, когато искаш да помогнеш на някой или да направиш забележка без да засегнеш човека отсреща. Градивната критика е почти всяка критика, която получаваме, стига да не е направена злонамерено. Или иначе казано, ако сте малко по-находчиви и искате да се развивате, може да се възползвате от всяка отправена ви критика, за да поправите недостатъците си.

Звучи просто, но знаем, че не е. Способността да носим на критика не е никак лесно занимание. Много хора не умеят да премислят направените им забележки и автоматично скачат срещу тези, които са им ги отправили. Това не просто не помага, а пречи на развитието на всеки човек.

Умението да носим на критика е доказателство, че сме уверени в собствените си възможности и не се смущаваме, когато някой се опита да ни направи забележка. Всяка припряна и обидена реакция е доказателство, че не се чувстваме сигурни в себе си или сме толкова самовлюбени, че не успяваме да приемем факта, че не винаги може да сме на върха.

fifa top promo

king

Много се чудех как да озаглавя това тоалетно четиво. През изминалия месец се случиха толкова много неща на Counter-Strike сцената, че няколко пъти ми се наложи да преработя черновата преди да я предам на главния редактор на страницата и в крайна сметка тотално наново написана. Но тъй като това е рубрика за размисли и страсти и най-вече страсти, не смятам да задълбавам с резултати, анализи и пр. Все пак Google knows best.

(Предварително заявявам, че написаното от мен по-долу е изцяло породено от моята шизофренна личност и екипа на HSBG тотално не одобрява, че не си пия хапчетата.)

Като за начало може би едно основно събитие поне за нас се случи, а именно, че положихме началните стъпки в опитите си да съживим стрийма на HSBG TV. Разбира се, това няма да е никак лесна задача и ще ни коства много труд и свободно време.

Дори и след като надрасках два абзаца в опит да не тръгвам от вратата за краката, няма как да не започна с едно голямо браво за отбора на fnatic, който успя да убие предишния крал от ESL Мастърс в град Катовице, в случая себе си, само за да бъде коронясанотново с титлата. Отбора на fnatic, успя да прибере $106,000  към Швеция и да затвърди позицията си на топ отбор в така оспорваната сцена. Report flusha……

fn

Някой ще каже, ами бразилците? БРАВО и на тях, но си бяха забравили мажоретния състав, затова съм им сърдит.

Не по-малко важно е и участието на българския отбор на E-frag, както и факта, че за първи път ефирна телевизия отрази целия турнир в Катовице, а именно канала на “Nova Sport”. Нашите лъвчета успяха да завършат на предпоследно място успявайки да победят, макар и подарено поне за мен, отбора на Envy или пък може би тази победа се дължеше от частина “pNshr”, който според „Netinfo” е бивш играч на “Hellrasers”.

gn

Пуна, защо не си почерпил?

Но какво всъщност става с отбора на E-frag?

ef

Преди 9 месеца, тогавашният отбор на Gplay реши, че спонсорите и организациите в България няма какво повече да им предложат и поеха съдбата си в свои ръце, докато не се стигна до момента на подписването им с E-frag. До тук добре. Но защо не виждаме постоянни резултати в играта им? 

Или пък рангът на турнирите, в които взимат участие се промени ?

Несъмнено нивото, на което играят в момента спрямо това една година по-рано, е различно. Без съмнение подобриха и своята игра, но освен това не успяват да покажат постоянни резултати и да се задържат в едни по-предни позиции в ранг листата на отборите, което всички ние искаме да видим.

pr

Това, което най ми се наби през изминалите 9-12 месеца, са мачовете им срещу украинските отбори. До преди няколко месеца вървяха ръка за ръка с отбора на Na`Vi, като изходът от мач между двата отбора никога не беше с ясен победител. Мачовете държаха в напрежение всеки един от нас до последния 30-ти рунд! Междувременно какво стана с Na`Vi? Какво промениха, че да бъдат неотлъчно в топ 6 отборите на почти всеки турнир и защо нашите лъвчета не успяват да са редом с тях?
Много въпроси има, на които няма да мога да дам отговор аз или която и да е била статистика или друг човек, освен самите играчи на E-frag. Дали ако имаше друг отбор от България, на когото да помагат и с когото да тренират и който да е на тяхното ниво, би променило поне малко нещата? Но за да се постигне подобно нещо трябва да има единност, която се видя при мачовете на бразилските отбори и радостта на сънародниците им при победа срещу, който и да е било друг отбор, макар че в крайна сметка са по един или друг съперници на турнира. Това, за жалост, тук при нас в България няма как да се получи. Било то, защото отбора на Е-frag наистина е постигнал малко или много всичките си успехи сам, без кой знае каква помощ от други хора и организации в България, и съответно са малко или много обидени от отношението на същите. Или заради факта ,че самите хора тук „хейтват“ отбора за щяло и нещяло. Или пък заради затворените групички на този и онзи, триенето на постове от същите тези групи, ако не са в тяхна изгода и дори махането на хора от тях, за пример “cs go Bulgaria”. Без капка съмнение смятам, че ако сменим системата, можем да имаме, ако не един, то поне още два отбора на средно до високо европейско ниво.

Първите стъпки бяха направени от „Bpro”, чиято организация се опитва да издържа своите играчи с месечно възнаграждение. Защо да няма следваща стъпка и от други хора? Защо да не бъдем единни? Геймъри? Ами ние макар и трудно ще се мъчим и ще се опитаме да променим това.

А ако ти искаш да се бориш с нас, очакваме те!

pp

Кралят е мъртъв, да живее кралят!

Новини

ex-Outlaws се класираха за Europe Minor Finals
Неделя, 15 Октомври 2017
Thumbnail България има повод за радост, след като отборът на  ex-Outlaws успя да се класира за предстоящите Europe Minor Finals! Минавайки през тежки сблъсъци и с общ актив от три победи и една загуба, българите...
Thumbnail Българският състав на  ex-Outlawsуспя да се класира за затворената квлафикация на Европа, където топ 8 отборите ще продължат към лан събитието ELEAGUE Minor. Сънародниците ни успяха да станат един от топ осемте отбора на отворената...
Мortal Кombat се разпаднаха
Четвъртък, 12 Октомври 2017
Thumbnail Разпадането на  Мortal Кombat стана факт по-рано днес. Новината бе съобщена от самите играчи, а това е второ разцепление на отбора за годината. Момчетата се разделиха през Януари, само за да се...
ESL и GNation те канят на Dota 2 турнир
Петък, 06 Октомври 2017
Thumbnail ESL България и GNationотправят предизвикателство към българските геймъри – да вземат участие и да покажат своите умения в специалния турнир по Dota 2, който може да ги поведе по стъпките на световния шампион Иван „Mind_Control” Иванов. Двудневната надпревара,...
КатегорияCounter Strike  Defense of the Ancients